Bases concurs il·lustrador/a

Bases

Cambuleta és una associació cultural sense ànim de lucre que treballa per promoure l'ús de la parla pallaresa, donar-la a conèixer i posar-la en valor.

El pallarès és una part fonamental de la identitat de les comarques catalanes del Pallars Jussà i Pallars Sobirà. El seu coneixement i ús suposen, per tant, una defensa de la pròpia llengua catalana i de la riquesa de les seves especificitats geogràfiques.

Per aconseguir aquest objectiu, l'Associació està treballant en diferents projectes com són la col·lecció de contes infantils Cambuleta i les samarretes parlapallares.cat.

Aquest any hem obert dos concursos per tal d’editar el nou conte de la nostra col·lecció infantil. El premi de narrativa, que ja té guanyadora, i el premi d’il·lustració.

El premi de narrativa l’ha guanyat la Marta Gimeno amb la història de l’Aurellut, una rata de camp (un ratolí) que és “raptada” per un nen...

Les bases que us presentem tot seguit són les que definiran el guanyador/a del concurs d’il·lustració. Aquesta persona serà l’encarregada de realitzar les il·lustracions que acompanyaran la història de L’Aurellut i el seu jove raptor i que serà publicada el Sant Jordi de 2021.

1. El premi està obert a tothom, prioritàriament il·lustradors/es professionals. Les persones que hi vulguin participar s’hauran d’inscriure en aquest formulari: FORMULARI INSCRIPCIÓ.

2. Els participants han de presentar un total de 4 il·lustracions de 4 escenes diferents del conte (podeu escollir les escenes que vulgueu). Una de les il·lustracions ha de ser acabada, a color, i les altres tres, poden ser esbossos. Als participants se’ls facilitarà la història de l’Aurellut i una primera proposta de paginació, perquè puguin escollir quines de les escenes il·lustrar per presentar a concurs.

3. Les il·lustracions es poden fer amb tècnica lliure. Les mides de la pàgina del conte són de format obert 400mm x 200mm (200 x 200 mm tancat, amb llom a l’esquerra).

4. La dotació del premi és de 800€ i inclou la cessió dels drets d’autor a l’Associació Cultural Cambuleta, en els termes que s’expressen en aquestes bases.

5. La persona guanyadora s’haurà de comprometre a lliurar la totalitat d’il·lustracions del conte acabades (entre 12 i 15 il·lustracions) abans del 28 de febrer de 2021, per tal de que el conte pugui presentar-se el Sant Jordi del 2021. Un cop lliurades totes les il·lustracions, es farà efectiu l’ingrès de l’import del premi.

6. L’acceptació del premi implica l’autorització en exclusiva a l’Associació Cultural Cambuleta per a la reproducció, distribució i comunicació pública de l’obra premiada en qualsevol modalitat d’explotació, distribució, suport, format i mitjà (audiovisuals, informàtics, multimèdia, telemàtics, etc.) L’abast d’aquesta autorització serà mundial i el seu termini de vigència és de 3 anys des de la data d’atorgament i acceptació del premi.

7. Els autors hauran de presentar les 4 il·lustracions en format digitalitzat al correu electrònic: cambuleta@cambuleta.cat abans de les 23.59h del 30 de setembre de 2020.

8. El premi es farà públic el 30 d’octubre a la web i xarxes socials de l’Associació.

9. El fet de participar en aquest concurs suposa l’acceptació de les seves bases.

10. El premi es podrà declarar desert si els treballs presentats no reuneixen les característiques adequades o no s’ajusten a les bases del concurs.

11. El jurat l’integraran 3 membres de l’Associació Cambuleta, un membre de l’associació d’amics del Centre d’Art i Natura de Farrera i dos il·lustradors/es professionals.